Nasze piwa

Program Operacyjny Inteligentny Rozwój

Piwo marcowe, zwane również Oktoberfestbier, dawniej warzone było tylko sezonowo. Dzisiaj, dzięki nowoczesnym systemom chłodzenia można produkować je okrągły rok.

Bursztynowa barwa, moc nieco większa w stosunku do innych piw, a przede wszystkim pełnia smaku sprawiają, że piwo Bierhalle Marcowe bije rekordy popularności.

Gęsta, jasna piana pokrywa złocisty napój obfitujący w smaki, pochodzące z mieszaniny słodów jęczmiennych i aromatycznego chmielu.

Alkohol: 5,2 %

Bierhalle Altbier Piwo "Bierhalle Altbier", jest piwem górnej fermentacji wytwarzanym według starej sztuki warzenia. Surowcami jest mieszanka gatunków słodów jęczmiennych i słodu pszennego oraz drożdże, woda i chmiel.

"Bierhalle Altbier" to krzepkie piwo o gorzkim smaku i ciemnobursztynowej barwie. Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełność smaku. Jest to wynikiem specjalnie dobranej kompozycji sześciu gatunków słodu.

Silną goryczkę "Bierhalle Altbier" zawdzięcza specjalnie przygotowanemu sposobowi chmielenia. Lekkie szczypanie w język zawdzięczają Państwo wysyceniu piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, pochodzącym z procesu fermentacji i długotrwałego leżakowania.

Piwo "Bierhalle Altbier" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.

Alkohol: 5,2 %

Bierhalle Koźlak "Bierhalle Koźlak", jest piwem ciemnym mocnym, dolnej fermentacji o wyczuwalnym zapachu karmelu i aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełność smaku.

Doskonale zrównoważoną goryczkę przeplatającą się ze smakiem słodu oraz karmelem piwo to zawdzięcza długotrwałemu procesowi leżakowania, sięgającemu 3 miesięcy. Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji.

Piękna ciemna bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej się kremowej, lekko brązowej, gęstej piany.

Dzięki specjalnie dobranej mieszance różnych słodów jasnych i ciemnych oraz innych uzyskaliśmy smak, zapach i barwę właściwe dla tego rodzaju piwa.

Piwo "Bierhalle Koźlak" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji.

Alkohol: 7,5 %

"Bierhalle Ciemne", jest piwem ciemnym, dolnej fermentacji o delikatnym, wyczuwalnym zapachu karmelu i aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełność smaku - goryczkę w tym piwie przeplatającą się ze smakiem słodu oraz delikatnym karmelem.

Piwo jest nasycone naturalnym dwutlenkiem węgla pochodzącym wyłącznie z procesu fermentacji. Piękna ciemna bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej się kremowej, lekko brązowej, gęstej piany.

Dzięki specjalnie dobranej mieszance różnych słodów jasnych i ciemnych uzyskaliśmy smak, zapach i barwę właściwe dla tego rodzaju piwa.

Piwo "Bierhalle Ciemne" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu jęczmiennego, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji.

Alkohol: 4,9%

Pils to najbardziej rozpowszechniony gatunek piwa na świecie. Jego historia jest związana z Pilznem – miastem w Czechach, gdzie 5 października 1842 roku Browar Mieszczański uwarzył pierwszego w świecie Pilznera.

Piwo "Bierhalle Pils", jest piwem jasnym, dolnej fermentacji o intensywnej goryczce chmielowej. Degustując piwo "Bierhalle Pils" wyczują Państwo charakterystyczny chmielowy aromat oraz goryczkę przeplatającą się ze smakiem słodu jęczmiennego.

Lekkie szczypanie w język powoduje wysycenie piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, podczas kilku tygodniowego leżakowania. Dwutlenek węgla w naszym piwie pochodzi wyłącznie z procesu fermentacji podczas, którego drożdże przerabiają cukry na alkohol i właśnie dwutlenek węgla.

Piękna jasna barwa tego piwa przepięknie komponuje się z piękną "czapą" długo utrzymującej białej, gęstej piany. Piana ta jest przez długi czas … "odbudowywana" przez wydobywające się z dna szklanki drobniutkie pęcherzyki związanego z piwem dwutlenku węgla.

Piwo "Bierhalle Pils" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, chmielu oraz drożdży dolnej fermentacji.

Alkohol: 5,0 %

Bierhalle Pszeniczne Piwo "Bierhalle Pszeniczne", jest piwem górnej fermentacji o wyczuwalnym zapachu: bananowo-goździkowym, cynamonu oraz aromatycznego chmielu. Pijąc to piwo wyczujecie Państwo jego treść i pełność smaku.

Goryczka w tym piwie przeplata się ze smakiem pszenicznego słodu. Lekkie szczypanie w język zawdzięczają Państwo wysyceniu piwa naturalnym dwutlenkiem węgla, pochodzącym z procesu fermentacji i długotrwałego leżakowania. Większa ilość „bąbelków” sprawia, że piwo pszeniczne nabiera lekko kwaskowatego smaku i doskonale gasi pragnienie.

Złoto-bursztynowa barwa piwa komponuje się z piękną 'czapą' długo utrzymującej białej piany. Dzięki specjalnie dobranej mieszance słodów: pszenicznego i jęczmiennych uzyskaliśmy smak, zapach i barwę właściwe dla tego rodzaju piwa.

Piwo "Bierhalle Pszeniczne" zostało wyprodukowane przy użyciu wyłącznie naturalnych surowców: słodu, wody, aromatycznego chmielu oraz drożdży górnej fermentacji.

Alkohol: 5,2 %

Nasze marki:

browarmia logo

bierhalle logo

Szukasz pracy?
Napisz do nas